NARCÍS OLLER | AGENDA | COL.LOQUIS | RUTA LITERÀRIA | DOCUMENTS | BIBLIOTECA | ITINERARI

  INICI
  ESTATUTS
  MEMBRES
  INFORMACIÓ
  ENLLAÇOS

 

Relacionem els volums que ha publicat Cossetània a l'entorn de la figura i l'obra de Narcís Oller, principalment dins la col·lecció Biblioteca Narcís Oller, si bé n'hi ha que formen part d'altres col·leccions. 

Àlbum Narcís Oller (sisè volum de la biblioteca Narcís Oller. Desembre 2010)

    Àlbum Narcís Oller aplega documentació i imatges sobre la vida personal i literària de l’escriptor vallenc. Per la diversitat de les seves fonts i de la procedència de les imatges, Àlbum Narcís Oller és un llibre amb pocs precedents al país.
    Amb la publicació d’aquest Àlbum Narcís Oller es produeix un punt d’inflexió en la Biblioteca Narcís Oller, que té com a objectiu tornar a posar a l’abast del lector la producció del gran escriptor català. Aquest volum fa un repàs de la seva trajectòria vital i literària, donant la veu al mateix Narcís Oller, a diversos contemporanis seus i a experts actuals en l’estudi de la seva literatura; tot plegat constitueix un mosaic que permet acostar-se a una figura cabdal de les lletres catalanes i entendre les seves circumstàncies personals i artístiques. Aquest àlbum està il·lustrat profusament: fotografies d’Oller i del seu àmbit familiar o de treball, imatges dels manuscrits de les seves obres i de les primeres edicions, documents de treball, la crítica periodística...
    S’han fet moltes edicions sobre les obres d’Oller, però, com assegura el curador d’aquest àlbum, Roger Roig, “ningú havia aplegat d’aquesta manera la informació sobre la seva vida personal i literària. I és que, fins ara, s’ha fet amb pocs escriptors catalans”. De fet, pocs autors guarden tanta documentació pròpia com Oller. Roig assenyala que encara hi ha una gran quantitat de material per publicar, que podria donar lloc a altres “Àlbums Narcís Oller” diferents d’aquest.
    Per a l’elaboració del llibre han estat necessaris dos anys totalment dedicats a la recerca i selecció de documents, valorant la seva transcendència i la qualitat de la reproducció, sobretot a la Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i l’Arxiu Municipal de Valls, i s’ha col·laborat amb la Biblioteca Carles Cardó i l’Institut d’Estudis Vallencs. De la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova també se n’ha extret informació destacada, com ara els manuscrits de
Vilaniu, La febre d’or, La bogeria i Pilar Prim, referenciats al llibre.
    L’Àlbum Narcís Oller aplega tant la versió de contemporanis d’Oller i d’ell mateix, com de persones que avui estudien la seva obra. Això permet contrastar els canvis en el punt de vista sobre l’autor, considerat el “pare de la novel·la catalana” malgrat que passada una primera etapa d’enaltiment també se sentí arraconat. Segons Roger Roig, els estudis contemporanis “han posat a lloc l’obra d’Oller”; d’aquesta manera, permet fer-se una idea més completa del seu paper en les lletres catalanes.

Fitxa

 • Preu: 14.70€
 • ISBN: 978-84-9791-781-0
 • Nombre de Pàgines: 208
 • Nombre d'il·lustracions:
 • Mides: 15,5 x 23,3 cm
 • Enquadernació: En rústica
 • Data primera edició: Novembre del 2010

Més informació a Cossetània.com

Narcís Oller i Vilaniu :Primeres Jornades Narcís Oller       (novembre 2008)

 

Autors:  Jordi Ginebra, Margarida Aritzeta, Empar de Bofarull Bertran, M. Isabel Berenguer, Ricard Torrents i Jordi Tiñena

Sinopsi
Els dies 21, 22 i 23 de novembre de 2008 la Societat Narcís Oller va dedicar a Vilaniu unes jornades que comptaren amb una sèrie de sessions dedicades a estudiar l’obra i la personalitat del novel·lista vallenc, alhora que tingueren un cert aspecte de reparació històrica. En aquest llibre presentem els textos que es van llegir en la jornada central perquè perdurin i incrementin la bibliografia sobre Narcís Oller.
 
Fitxa
 • Preu: 11€                                         
 • ISBN: 978-84-9791-579-3
 • Nombre de Pàgines: 80 (6 a color)     
 • Nombre d'il·lustracions: 11
 • Mides: 17 x 24 cm   
  Enquadernació: En rústica
 • Data primera edició: Febrer del 2010 
 • Col·lecció: Antines , núm 18

 

La Papallona: cinquè volum de la biblioteca Narcís Oller (març 2010)

 

 

 

Preu: 14.50€ ISBN: 978-84-9791-660-8
Nombre de Pàgines: 192 Nombre d'il·lustracions:
Mides: 15,5 x 23,3 cm Enquadernació: En rústica

Col·lecció: Biblioteca Narcís Oller, núm 5

Data primera edició: Març del 2010


Sinopsi:
La Papallona és la primera novel·la de Narcís Oller i la que va obtenir més èxit. Va inaugurar el realisme en la novel·la catalana del segle XIX. Inicia un retrat de la societat contemporània que es completa en novel·les posteriors, sobretot a Vilaniu, La febre d’or i La bogeria, i constitueix un univers narratiu coherent. Traduïda a unes quantes llengües, la traducció francesa es va publicar amb una carta- pròleg d’Émile Zola, llavors en el moment més àlgid de la seva fama, que reproduïm en aquesta edició. L’estudi introductori va a càrrec d’un dels millors especialistes en la novel·la, Laureà Bonet, professor de la Universitat de Barcelona.

Més informació a la web de Cossetània

Rurals i urbanes: quart volum de la biblioteca Narcís Oller ( gener 2010)

 

 

 Fitxa

Preu: 15.60€

 

 

ISBN: 978-84-9791-580-9

Nombre de Pàgines: 176  
Mides: 15,5 x 23,3 cm Enquadernació: En rústica

A Rurals i urbanes, Narcís Oller va recollir narracions curtes que havia donat a conèixer en publicacions periòdiques i que anteriorment no havia reunit en llibre. Publicat quan Oller més apartat estava dels cercles decisius de la cultura catalana, només s’havia reeditat en les obres completes del novel·lista. Aquesta edició a la Biblioteca Narcís Oller constitueix l’ocasió de descobrir unes narracions molt variades que mantenen una vigència plena per al lector actual. S’hi troben peces com “Un divendres de la Solís”, fonamental per comprendre el procés d’escriptura de la novel·la Pilar Prim.


Més informació a http://www.cossetania.com/mostrar_producte.php?prod=969

Rurals i Urbanes pot adquirir-se també en format electrònic, i és, doncs, el primer e-llibre de Narcís Oller. Més informació a http://edi.cat/rurals-i-urbanes.html

Narcís Oller: Una ruta literària per Valls (octubre 2009)

 

 Octubre 2009: Cossetània publica la ruta literària sobre Narcís Oller que meresqué el Premi Baldiri Reixac 2006.

 Autors: Empar de Bofarull Bertran, Montserrat Bové Montcusí, M. Esther Comas Ibàñez, Marta Ferré Amorós, Montserrat Gassió Reventós, Teresa Jové Tarragó, Roser Mas Claramunt, Neus Porres Tafalla.
Col·lecció: El Tinter, 97
Nombre de pàgines: 136
Nombre d’il·lustracions: 44
Enquadernació: en rústica
Format: 17 x 24 cm
Preu: 11,50 euros
ISBN: 978-84-9791-462-8

Narcís Oller: una ruta literària per Valls esdevé un ampli conjunt de propostes didàctiques per tal de treballar des d’una perspectiva interdisciplinària un dels autors cabdals de la Renaixença catalana. És un itinerari per la ciutat de Valls basat en Narcís Oller. El seguiment de tots o d’una part dels espais permetrà conèixer millor la trajectòria d’aquest gran escriptor i el seu entorn. La lectura completa o parcial dels textos d’Oller, combinats amb refl exions i comentaris sobre l’obra, els moviments estètics del moment, les tècniques literàries i l’època donaran als alumnes una altra visió dels escriptors i dels seus textos.
“Per a veure bé la Naturalesa, per a assaborir un bon llibre, una pintura, una estàtua, un gran monument o una peça musical, no basten ulls, orelles ni cultura; cal tenir cor.”
Narcís Oller, Guspires

Més informació: http://www.cossetania.com/mostrar_producte.php?prod=957

La bogeria, el tercer volum de la Bilioteca Narcís Oller (setembre 2009)

Autor: Narcís Oller
Col·lecció: Biblioteca Narcís Oller, 3
Nombre de pàgines: 112
Enquadernació: en rústica
Format: 15,5 x 23,3 cm
Preu: 11,50 euros
ISBN: 978-84-9791-553-3


«Publicada set anys després de La febre d’or, la novel·la breu La bogeria (1899) és una aportació singular en la tradició narrativa catalana, tant pel que fa al tema —l’estudi particular d’un “cas clínic”, amb una forta dependència de la història política i social del país— com pel que fa a la trajectòria literària d’Oller. En el context de la fi de segle, l’obra evidencia el desenvolupament d’una nova orientació literària, en resposta al descrèdit de la novel·la realista i naturalista, a la vegada que converteix aquesta problemàtica en un dels centres temàtics de la ficció.»

Podreu trobar més informació sobre el llibre a la web de Cossetània

Vilaniu: segon volum de la biblioteca Narcís Oller ( novembre 2009)

 

El dia 23 de novembre de 2008, en el marc de les Jornades Narcís Oller dedicades a Vilaniu s'ha presentat el segon volum de la Biblioteca Narcís Oller :Vilaniu.La presentació, feta a la una del migdia, a la sala d'actes de l'IEV i emmarcada en les Jornades Narcís Oller que s'han dut a terme del 21 al 23 de novembre de 2008 ( vegeu programa complet a la secció documents), ha comptat amb la presència de nombrós públic.

Els parlaments han anat a càrrec del president de la societat, Magí Sunyer, de l'editor de Cossetània, Jordi Ferré, de la prologuista, Margarida Aritzeta, i del representant de l'Ajuntament vallenc, Roman Galimany. Tots han coincidit a qualificar la jornada d'històrica. Nogensmenys,  publicar la novel·la de Valls i a cura d'una editorial vallenca, de vocació alhora local i nacional, és una fita que omple d'orgull el poble de Valls.

Podreu trobar més informació sobre el llibre a la web de Cossetània, i llegir-ne la ressenya del Diario de Mallorca

Croquis del natural:  primer volum de la Biblioteca Narcís Oller ( gener 2008)

 

 Autor: Narcís Oller
Col·lecció: Biblioteca Narcís Oller, núm. 1
Nombre de pàgines: 112
Enquadernació: en rústica
Mida: 15,5 x 23,3 cm
Preu: 11,40 euros        
ISBN: 978-84-9791-321-8


Amb Croquis del natural s’inicia la publicació de la nova Biblioteca Narcís Oller, que té la voluntat de tornar a posar a l’abast del públic en general totes les obres sorgides de la imaginació fèrtil i de la ploma versàtil de l’escriptor considerat com el pare de la novel·la catalana moderna. Publicada per primera vegada el 1879, aquesta opera prima d’Oller en català, està formada per quatre contes amb evidents traces realistes: “El vailet del pa”, “Tres mesos de món”, “Els que ho miren i els que hi van” i “El transplantat”.(més informació a www.cossetania.com

)

 
Tots el drets reservats - 2007 - Societat Narcís Oller