La ruta escolar pel Barri Antic de Valls

La Societat Narcís Oller posa a disposició dels alumnes i professors d’Ensenyament Secundari (ESO i Batxillerat)  una Ruta literària escolar Narcís Oller pel Barri Antic de Valls. L’itinerari està descarregable a Wikiloc.

Aquesta ruta, estrenada el novembre de 2008, consisteix en un passeig literari pels indrets més significatius de Valls. Un o dos guies acompanyen el grup d’alumnes per un total de vuit indrets vallencs i llegeixen fragments acuradament triats, significatius i entenedors de l’obra de Narcís Oller. Així mateix, els guies forneixen una visió global de la trajectòria artística i vital de l’escriptor, dibuixen el marc general de la seva època i donen pinzellades informatives de la història i l’art vallencs.  La ruta ha estat elaborada per la Societat Narcís Oller i s’inspira en la ruta literària dissenyada  pel departament de Llengua i Literatura Catalana de l’Institut Narcís Oller de Valls.  El Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Camp elaborà uns quaderns de treball per a ESO i Batxillerat. Us podeu descarregar el text complet  de la ruta – explicacions sobre l’autor i fragments triats en cada punt d’interès – en format pdf clicant aquí.

 La ruta té una duració total aproximada de 75  minuts i té el següent itinerari:

  1. Monument a Narcís Oller (Plaça del Quarter)
  2. Capella del Roser ( Carrer de la Cort)
  3. Galeria de Vallencs Il·lustres ( Ajuntament de Valls)
  4. Arcs de Ca Magrané ( Església de Sant Joan)
  5. Convent del Carme ( Plaça del Carme)
  6. Plaça de l’Oli
  7. Plaça dels Alls
  8. Antic Hospital de Sant Roc ( El Pati)

Aquesta ruta literària resumeix l’itinerari senyalètic complet, format per 11 punts informatius, i que anomenem “ruta senyalètica”

Hi ha, per als  alumnes participants de la ruta, quaderns de treball gratuïts de dos nivells: un per a ESO i un altre per a Batxillerat. Us els podeu descarregar en PDF fent clic als botons següents:

Quadern BatxilleratQuadern ESO

Els quaderns de treball permeten continuar a l’aula el treball encetat pels carrers de Valls. Al final de la ruta, s’obsequia cada assistent amb una magnífica Auca Narcís Oller.

Els preus per a grups són molt assequibles. Podeu demanar més informació amb un correu electrònic a info@narcisoller.cat.

L’Ajuntament de Valls ofereix cada curs aquesta ruta de franc a tots els grups-classe de 4t d’ESO de la ciutat.