La ruta literària i senyalètica

Per encàrrec de Jordi de Bofarull, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls,  les filòlogues Empar de Bofarull, Montse Bové, Ester Comas, Marta Ferré,  Montserrat Gassió, Roser Mas, Neus Porres, totes elles professores del Departament de Llengua i Literatura Catalanes de l’Institut Narcís Oller, dissenyaren una ruta literària amb 11 punts d’interès.  La ruta, un passeig literari i alhora artístic i cultural pels indrets més significatius de Valls, meresqué el Premi Baldiri Reixac 2007 a treballs de mestres i fou publicada per Cossetània.

L’ajuntament la convertí   immediatament en una ruta senyalètica, i instal·là uns plafons explicatius i uns medallons en cadascun dels 11 punts de la ruta: Plaça del Quarter, c. de la Cort, Plaça del Blat, Església de Sant Joan, Plaça dels Escolans, C. Major, Portal Nou, Plaça del Carme, c. De Sant Antoni, Plaça dels Alls i el Pati. S’edità un díptic informatiu:

    

La ruta literària fou estrenada el mateix 2007, en versió abreujada i dramatitzada per les actrius  vallenques Sara Esteban i Violant LLopis, que incorporaren elements teatrals a la ruta). Podeu descarregar-vos el text de la versió dramatitzada clicant al botó.   També podeu seguir-la virtualment o descarregar-vos l’itinerari a través de Wikiloc

Ruta literària i senyalètica